Olivier Vollemans

Even voorstellen…

Hallo, ik ben Olivier Vollemans en dit jaar bestaat mijn meubelmakerij 10 jaar. Nadat ik in 1990 mijn diploma voor gediplomeerd meubelmaker heb gehaald aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam, heb ik ervaring opgedaan bij diverse bedrijven. Zo werkte ik bij een ambachtelijke meubelmakerij, een timmerfabriek en een orgelbouwer. Ervaring in scheepsbetimmeringen heb ik ook ruimschoots.

In 2006 heb ik de stap gezet om voor mezelf te beginnen in oranjestad Buren, waar mijn meubelwerkplaats is gevestigd. Ik werk voor diverse opdrachtgevers: woonwinkels, restaurants, interieurarchitecten en particulieren. Mijn specialiteit is het maken van meubels op maat, bij voorkeur van massief hout. 

In de 25 jaar dat ik werk als meubelmaker heb ik aan uiteenlopende projecten gewerkt. Van de servieskasten in het Amsterdamse Pullitzer Hotel tot en met de trouwtafel van koning Willem-Alexander en koningin Maxima in de Beurs van Berlage. En met evenveel plezier maak ik een boekenkast, een tafel of binnenluiken voor in een gezinswoning.